9.5.2010

Högberget


Kolmesataa metriä Porkkalaan vievältä maantieltä odottaa Suomen mittakaavassa keskikokoinen, syntytavaltaan harvinainen virtauseroosioluola. Paikka on melko helposti saavutettavissa ja auton saa parkkeerattua bussipysäkille ison tien varteen kohtuullisen kävelymatkan päähän. Tuo kävelyä sitten siivittää miellyttävä maisema ja lopussa odottaa kiitos, joka ainakin retkikuntamme osalta yllätti todella myönteisesti. Vähäisen lohkarekolon sijaan paikalla odottikin hyvin kaunis ja omintakeinen luola.





Varmasti ollut pyhä paikka ammoin. Ulos tullessa kokee uudelleen syntyvänsä. Merkillepantavaa on, että joku retkeilijä oli jättänyt luolaan pussillisen eväidensä roskia. On se kumma, kuinka niistä tulee tauon aikana niin painavia, ettei niitä jaksa metsästä pois kantaa.

3 kommenttia:

  1. hm. auton jättö bussipysäkille. Taitaisi tulla sakot. Sinnehän voi jättää tarvittaessa auton ratsastustallin pysäköintipaikalle, kun pyytää luvan.

    VastaaPoista
  2. Terve, hienoja kohteita ja hyviä kuvia! Pystyttekö lähettämään karttalinkin mistä tämä kummajainen tarkemmin löytyy! luolamiehenblogi@gmail.com
    Kiitos!

    VastaaPoista
  3. Reijon, tokkopa vain, auton saa vallan hyvin ojan penkereelle tiealueen ulkopuolelle, joka on täysin tieliikkelain mukainen ratkaisu.

    VastaaPoista